Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2022 17:27 - Ракът НЕ е съдба, той е начин на живот
Автор: powersport Категория: Спорт   
Прочетен: 2096 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
СЛЕДВА...новата преведена книга от мен....ще ви хареса...ето малко от нея:

Ракът НЕ е съдба, той е начин на живот

Според мен, основният проблем на медицината, е надценяването на собствените способности и подценяването на защитните сили на организма. Пациентът е научен от лекаря си да се отпуска, доверява, разчитайки на него и като следствие, е развил ориентация не към здравето, а към болестта. Въпреки хилядите разновидности на заболяванията, всички те имат едни и същи симптоми: реакция на организма, болка и възпаление. Независимо от естеството на заболяването, режимът на лечение е съобразен с него: противовъзпалителни, обезболяващи, общи поддържащи мерки, операции, а в случай на рак се добавят радио- и химиотерапия. Чудя се дали един лекар трябва да учи 7 години, за да сведе цялото лечение до определен стандарт.

Всичко е много просто: болните, са работната сила на огромната индустрия за здравеопазване, технологии и фармацевтични продукти, т.е. на пазара, който живее от болните - колкото повече са те, толкова по-"ефективно" работи системата. Оказва се, че медицината не се нуждае от здрав човек. На лекарите се плаща не за броя на излекуваните пациенти.

Възниква парадоксална ситуация: колкото по-малко са болните, толкова по-малки са лекарските заплати. Болниците станаха търговски дружества, където е важен само един фактор – печалбата!

Здравето ни, е комплекс от фактори, като 55-60% от тях се дължат на социалните и жизнените условия, други 35-40% зависят от индивида и само 10% се влияят от медицината. Сред рисковите фактори за рак при мъжете, 23% е тютюнопушенето, 6,1% - липсата на плодове и зеленчуци в диетата, 4,9% - излагането на вредни вещества на работното място, 4,6% - алкохолът, 4,1% - наднорменото тегло и 3,5% - злоупотребата със слънцето и солариум.

Сред рисковите фактори, които водят до рак при жените, водещо място заема тютюнопушенето (15,6 %), следвано от затлъстяването (6,9 %), различни инфекции, включително ХИВ (3,7 %), прекомерна употреба на слънчеви лъчи и солариум (3,6 %), липса на плодове и зеленчуци в диетата (3,4 %) и алкохол (3,3 %).

И така, какво е заключението? Ракът не е болест, а състояние, в което Вие сте се вкарали. Трябва да излезете!

Надявам се, че сте разбрали, че "от давещия се зависи неговото спасение". Не трябва да допускате на болестта да навлезе в тялото ви, дори да си помислите за това. Превенцията е по-лесна от елиминирането. И аз ще ви помогна (според моя личен опит и този на колегите ми), ще ви кажа какво да правите...

А целият материал на следващия раздел ще бъде посветен на ПРЕВЕНЦИЯ НА РАКА.

 

ПРЕВЕНЦИЯ НА РАКА

ЗАЩО ХОРАТА СЕ РАЗБОЛЯВАТ?

Защото се нарушават природните закони. Животът е процес, в който се води постоянна борба между противоположностите, старото и новото, с едновременния стремеж на организма да се саморегулира.

Човекът -  е дете на природата и по невидими енергоинформационни пътища е свързан с Вселената, в която се крие духовното начало, което съвременната наука напълно пренебрегва.

Известно е, че човешкият организъм съдържа безброй вируси и те изпълняват множество функции. Откъде идва патогенната микрофлора в организма ни? На първо място, това е отслабване на организма чрез нефизиологично хранене, бързи въглехидрати, рафинирани храни, преработено бяло брашно, пържени храни, мазни храни, пушени храни, животински протеини (месо), мляко, консерванти и др. Организмът на болния човек не се храни с продуктите от преработената наскоро изядена храна, а с продуктите от разлагането, отпадъчните продукти на тези паразити, които допринасят за процесите на гнилостна ферментация, протичащи в организма в резултат на хранителните разстройства.  Липсата на активно движение, е също ключов фактор, който пряко е свързан със здравето ни.

Всичко това създава отлични условия за активиране на цялата тази биологична "жива мръсотия", като трихомонади, хламидии, кандидози и т.н., които могат да правят каквото си поискат с организма на енергийно-информационно ниво и естеството на заболяванията при това, не е от значение. Какво да правим? Просто трябва да се възстанови вътрешната среда, да се освободи от мръсотията и токсините, като по този начин се задействат механизмите на саморегулация и самовъзстановяване, разбира се, с достатъчна самодисциплина - правилото на трите "С", ако искате да сте здрави.

Що се отнася до проблемите с рака, въз основа на голям брой материали, както в САЩ, така и в Русия, лекарите са стигнали до заключението, че ракът е проблем на начина на живот и е свързан предимно с хранителния фактор. Всяка клетка на организма, в зависимост от функцията си, има време на живот, отредено ѝ от природата. Например кръвните клетки имат продължителност на живота около 4 месеца. И така, на определен етап от развитието си, в резултат на същото подкиселяване на вътрешната среда, клетката започва да мутира, променяйки програмата за самореализация. Тъй като това се случва с телесна клетка, в началния етап, тези променени клетки не се възприемат от организма като чужди, но когато процесът на размножаването им достигне напреднал стадий, вече е твърде късно - образува се тумор.

Раковите клетки обичат твърдите храни (варени, пържени, пушени, мазни, животински белтъчини), които допринасят за намаляване на рН на организма (киселинно-алкален индекс) поради постоянната липса на кислород, който тази храна не съдържа. Установено е, че всяко заболяване започва, когато тъканите са лишени от кислород. Лошото дъвчене, пиенето на течности по време на и след хранене, което от своя страна намалява концентрацията на храносмилателните сокове на стомаха, черния дроб, панкреаса, води до това, че храната в организма загнива и става киселинна. Именно в тази среда се появяват раковите клетки и ако наситите тъканите с кислород, процесът на оздравяване е възможен.

Известно е, че първата ракова клетка може да възникне в организма няколко месеца (или дори години!) преди да се появи на рентгеновите снимки. Важното е, че всеки от 300-те вида ракови клетки има една обща черта - те могат да живеят само в кисела среда (pH = 5,55 или по-ниско).

Тоест, основната причина за появяването на рака, е постоянното намаляване на рН на всички телесни течности и вдишвания въздух до критични стойности! Това показва, че рН на телесните течности и на въздуха, който човек диша, играе ключова роля за появата и профилактиката на рака. Ако този показател не се нормализира незабавно, раковата клетка ще продължи да расте и само ще ви благодари. Средното време между началото на раковия процес и смъртта на пациента е само 26 месеца.

Трябва да знаете, че нормалното рН на кръвта трябва да е 7,35-7,45, а на венозната кръв и интерстициалната течност - 7,26-7,38. Установено е, че дори леко понижение на киселинно-алкалното равновесие в посока на подкиселяване, т.нар. ацидоза, води до рязко понижаване на активността на вътреклетъчните процеси, органите и системите на организма започват да работят с голямо натоварване, спада самочувствието и работоспособността.  Или иначе казано: колкото повече мръсотия има в организма, толкова по-слабо работи имунната система и тук се включват различни видове паразити, например същите тези трихомонади, които според някои учени причиняват рак, инсулт, инфаркт и т.н., които заедно "довършват" организма, причинявайки болести независимо от характера на проявлението им.

Това, разбира се, е донякъде опростена представа за доста сложния процес на рака, но моята медицинска практика ми позволява да я споделя. Ето защо без нормализиране на стомашно-чревния тракт, който е в основата на имунната система, особено на черния дроб, е почти невъзможно да се преборим с толкова сериозно заболяване като рака.

Инпонира ми теорията за хомотоксикологията (замърсяване на организма със шлаки и токсини), предложена от немския лекар Х. Г. Рекевег (1955 г.). Той смята, че болестта е отслабване на имунната система на организма, която не може да се справи с вътрешните или външните "врагове", като в съответствие с това се разглеждат шест етапа:

1.            Етап на извеждане, при който всички видове шлаки се извеждат по физиологичен начин, регулиран от самия организъм.

2.            Етап на реакция, когато организмът реагира на наличието на токсини чрез повишена температура, хрема, кашлица, болка, запек, диария, изпотяване, зачервяване, удебеляване, гноясване.

3.            Етап на натрупване, преразпределение на голямо количество токсини. Този етап се проявява като затлъстяване или загуба на тегло, образуване на липоми, полипи, папиломи и фиброми от различни видове.

По време на тези три етапа организмът е в състояние да се справи с аномалиите, тъй като процесът е на ниво замърсяване на тъканите. По-нататъшното натрупване на токсини води до промени в структурите на клетъчните органи, които впоследствие могат да окажат влияние на генетично ниво.

 

4.            Етап на насищане. Обикновено се проявява със субективни симптоми при минимални обективни симптоми, когато диагнозата се поставя чрез диагностика: вегетативно-съдова дистоеза, метаболитни нарушения, "синдром на умората" и др. Този етап се нарича още "беззвучен" или "тих".

5.            Етап на дегенерация и разрушаване, когато обективните признаци, макар и слаби, вече са видими в лабораторните изследвания и има по-изразени симптоми.

6.            Стадий на злокачествени образования. Когато шлаката и токсините проникне във всички тъканни структури, клетки, течни вещества, кръв, лимфа, междуклетъчна течност.

 

Това явление се нарича "кофа за утайки", когато в хода на живота тя се напълни с отпадъчни продукти, чийто механизъм за преработка постепенно се разваля и никой не ви учи, как да се изчистите и да ги премахнете.

Днес се смята за доказано, че страхът, безпокойството, песимизмът, унижението, обидата могат да причинят различни заболявания: язва на стомаха, язва на дванадесетопръстника, невроза, рак и др. В същото време, в някои случаи, сякаш няма причина за клетъчна смърт, наричана от специалистите паранекроза или некробиоза ("есенно падане на листата" или "есен на живота"). Ако има много клетки и те са излишни, се активира физиологичната програма за самоубийство. Оказва се, че информационната смърт първоначално е програмирана в ДНК и се дължи на активирането на смъртоносни гени (има такива). В този случай ДНК, която е разбита на фрагменти, се резорбира и абсорбира.

А какво се случва, ако някоя част от ДНК не бъде унищожена и възникне мутация?

За формирането на мутации, необходимата основа, е признаването на първенството на вълновите процеси в цялата Вселена, живата природа, включително вълновата природа на генома (В.П. Казначеев, П.П. Гаряев). Лекарят А.К. Чернощеков отива още по-далеч: той експериментално доказва възможността, под въздействието на геомагнитни смущения и магнитни бури, не само да се появят спонтанни мутации, но и възможността да се преминава от едни форми на микроби и бактерии към други, в рамките на 2-10 минути, което е принципно невъзможно в лабораторни условия. Ако вземем предвид факта, че човекът е практически изолиран от електромагнитното поле на Земята (жилище, обувки, транспорт и т.н.), поради което неговата енергийна същност е намалена, можем да си представим какво би се случило на този фон в организма: поява на нови форми на микроби, бактерии или нови болести с по-вирулентна (заразна) форма.

И накрая, през последното десетилетие, нарасна броят на изследванията върху енергийната същност на човека (В. Казначеев, В. Сафронов, Д. Верищагин, Е. Ливенцов, А. Мартинов, А. Медиаленовски Веришагин, Е. Ливенцов, В. Шабетник, А. Мартинов, и много други). Медиаленов и много други). Тези изследвания, както на теория, така и на практика, показват, че човекът е енергийно-информационна система. Тя не се различава от цялата заобикаляща я вселена, чиято основа е електромагнитната природа. Колкото повече работи системата (човекът), толкова по-съвършена е нейната електромагнитна природа - аура (по отношение на живите обекти), която човекът трябва да има в определена форма и цвят, при промяната на които възниква болестта. Ето защо много автори, включително и аз, смятат, че при всяко заболяване е необходимо да се възстанови аурата. Това означава да се премахнат всички застойни процеси в организма и шлаки, които пораждат патологични прояви. По този начин се възстановява енергетиката, всички защитни сили на организма, които ще се справят с патологичния процес.

Един от оригиналните възгледи за стареенето и рака е теорията на професор Кацузо Ниши (Япония), известна в целия свят като здравната система на Ниши, която е свързана с метаболитни нарушения. Храната се обработва и изгаря с достатъчно кислород, който винаги е необходим, когато ядете варена или пържена храна, ядете много животински протеини, ядете малко растителна храна, пушите, пиете алкохол и т.н. Химичните реакции при нормално горене са следните: храна - глюкоза, млечна киселина, оцетна киселина, мравчена киселина, пирогроздена киселина, вода и въглероден диоксид. Ако те са нарушени (липсва кислород), се образуват оксалова киселина и въглероден оксид, които според Кацузо Ниши са причина за всички беди, свързани с болестите, включително и за рака.

При варене или пържене органичната оксалова киселина, съдържаща се в растителните храни, се превръща в неорганична киселина, която има голям афинитет към свободния калций и образува неразтворима и трудна за отделяне сол на оксаловата киселина. Това води до много драматични промени в съединителната тъкан, която изгражда мембраните, съдовете, нервите, ставите, като допринася за образуването на камъни, натрупването на токсини в организма. Единственият начин за отстраняване на неорганичната оксалова киселина и нейните соли от организма е да се използва органичната оксалова киселина, съдържаща се в растителните храни. Препоръките на Коцузо Ниши са много прости: да се храним здравословно, да консумираме поне 3 пъти повече растителна храна, отколкото варена, което до известна степен компенсира химичните реакции и добре функциониращи кожа (контрастни душове, иригации, въздушни бани), черва, нормално психическо състояние и серия от физически упражнения.

Понастоящем, хората са изложени на десетки хиляди химикали, но всичко зависи от функционалното състояние на организма. Ако стомашно-чревният тракт, като снабдител, не е в състояние да осигури преработката на храната до крайните ѝ компоненти и не е в състояние да достави на органите необходимите вещества, без които не могат да се осъществят нормалните окислително-възстановителни процеси, в организма настъпва дисбаланс, повреда.

Бих искал да подчертая, че храносмилателните разстройства се дължат на непознаване на елементарните правила на храненето: лошо дъвчене, несъвместимост на продуктите, приемане на вода по време и след хранене и т.н. Вземете например имунната система, чиито клетки трябва да се обновяват много бързо. Когато метаболитните процеси са нарушени, имунната система не разпознава дори собствените клетки на тялото, които започва да атакува сама, и оставя чуждите клетки без внимание. Този процес се нарича "автоимунно заболяване".

Каква е например безпомощността на официалната медицина в борбата срещу същите видове рак? Факт е, че лъчетерапията и химиотерапията не само убиват Т- и В-клетките, предшествениците на имунната система, но и унищожават тъканите, в които те се възпроизвеждат. Нетрябва да се унищожава вътрешните резерви на организма, да се възстановяват, чрез регулиране на обмяната на веществата, стомашно-чревната система и други фактори. Организмът може да се отърве от всяко заболяване, като използва собствените си сили, но не трябва да му се пречи, а да му се помогне!

 Най-напредналите специалисти вече знаят, че всяко заболяване е електромагнитен глад, който изпитваме, когато живеем и работим в "клетките на Фарадей" (това са стоманобетонни блокове, машинни конструкции и т.н.). Ето защо в момента човечеството изпитва нужда да намери средства и методи за захранване с космическа енергия. Спомнете си, как изпитвате „глад“ за природа и искате просто да се разхождате из планините и горите, по морския бряг и в парка. Искате подсъзнателно да се напълнете с космическа енергия, от която имате нужда.

Нашето тяло не е просто физическо проявление, а носител на квантова енергия, която прониква във всичко, създадено от природата.

Вече е установено, че много заболявания са свързани със стресови ситуации, които надхвърлят възможностите на организма, при които активността на имунната система е намалена. Основоположникът на концепцията за стреса, канадският учен Ханс Сел, определя стреса като съвкупност от защитни адаптивни реакции, възникващи в организма в отговор на естествени промени. Отбелязано е, че след голямо физическо натоварване или стрес елементите на имунната защита - имуноглобулиновите протеини - изчезват от кръвта и слюнката и организмът остава невъоръжен.

В момент на стрес, когато се променя киселинно-алкалното равновесие и има извънреден синтез на хормоните в кръвта, се увеличава броят на специалните рецептори, които улавят имуноглобулините. Тези молекули се разграждат от ензими и бързо се извеждат от организма. Едва след 2-3 седмици в кръвта се възстановява първоначалното ниво на протеините на имунната система и това е периодът, през който човек може да се разболее.

Колкото по-силна е реакцията на стрес, толкова по-забележими са тези промени.

Оказва се, че всичко е полезно в умерени количества. Излиза, че стресовата реакция, от една страна, води до мобилизиране на енергийните ресурси за осигуряване на нормалното функциониране на организма в стресова ситуация, а от друга, става фактор за тяхното нарушаване. Ако не се реализира незабавно (в миналото нашите предци са бягали или са се биели), това води до нарушаване на психоемоционалните реакции и впоследствие до функционални или органични разстройства. С други думи, ако стресовата ситуация не се премахне продължително време, това води до необратими последствия за организма. Продължителните циклични мисли за едно и също нещо, ще доведе до болест. Като пример, майка, която се притеснява продължително време за сина си, който е на болнично лечение, може да развие рак на гърдата. За тези реакции на организма ще говорим в друг раздел.

Механизмите за адаптация работят най-добре, ако са систематично тренирани с постоянен, не много силен стрес: физически упражнения.

При силен стрес, подготвеният организъм реагира нормално на него, без да има сериозни последици. Ако стресът е силен и постоянен (конфликти, професионален спорт и др.), човек ще се разболява.

За съжаление малцина лекари се замислят, че заболяванията се причиняват от спазъм на кръвоносните съдове, особено на капилярите. В човешкото тяло артериите и вените са свързани в двата си края: единият със сърцето, а другият - с капилярите. Сърцето нагнетява кръвтта по артериите, а капилярите нагнетяват по вените и я връщат обратно. И се получава, че помпата не е сърцето, а капилярите. При не достатъчна физическа активност, те не помагат на сърцето и предизвикват преждевременното му износване.

Разрушаването на капилярната мрежа, нейната замърсеност (в резултат на ниска физическа активност, неспособност за справяне със стресови ситуации, страх и други негативни емоции) е причина за сърдечни заболявания (ИБС, инфаркт, инсулт) и цялата сърдечно-съдова система, което от своя страна води до нарушения на метаболитните процеси, застой, високо или ниско кръвно налягане и съответно до заболявания на различни органи и системи на тялото. Според А. Залманов, нашата капилярна мрежа е дълга до 100 000 км. Но за да работят добре капилярите, е необходимо мускулите, в които се намират, да работят добре. Значи, те трябва да бъдат тренирани. Всичко е в нашите ръце, движението и фокусът върху здравето.

Ако продължим да говорим за стреса, става дума най-вече за страха, който според някои учени е основният фактор за всички болести. Тази оригинална теория за болестта е предложена от д-р Николай Григориевич Пегиковш (Павлодар). Той вярва, че в основата на всяко заболяване стои страхът, който предизвиква блокиране на регулаторните механизми, капилярни спазми и може бавно или бързо да доведе до заболяване.

Нереализираните химически вещества, освободени в момента на страха - адреналин, кортизон и други - постепенно достигат критична маса и предизвикват промени в имунната и хормоналната система, което води до намаляване на способността на организма за саморегулация и самовъзстановяване.

Страхът е, когато човек няма възможност да реагира адекватно на ситуацията: да каже на шефа си всичко, което мисли за него; страхуваме се да се разболеем, да изгубим, да умрем. Например М. Лежепеков смята, че ракът е 100% резултат от обида и страх.

Ако се страхувате от нещо, то със сигурност ще се случи, защото по този начин привличате ситуацията към себе си. Ако тя не зависи от вас, няма нужда да се страхувате от нея, няма нужда да изпитвате страх, който първо предизвиква физиологични, а след това и патологични промени в организма.

Да преодолееш страха, да простиш на някого, означава да му позволиш да бъде такъв, какъвто е. Страхът се появява и трае за момент, след което защитните механизми се опитват да го намалят, но вие започвате да преувеличавате и раздувате ситуацията, като по този начин засилвате отрицателното ѝ въздействие. Обидата, подобно на ръждата, разяжда душата и тялото. Не напразно Исус Христос каза: "Аз ви дадох вечен живот, но... Не съдете, за да не бъдете съдени", което се отнася до чувството за прошка, от което се нуждаете вие самите, преди всичко.

Ние създаваме себе си с мислите си: първо мисълта, после думите пораждат съответните чувства, които се реализират в събития, действия, което е в основата на живота ни. Оказва се, че начинът, по който мислим, ни кара да живеем: всеки успех или провал е ваша програма. Умът на болния с негативни, тъжни и гневни мисли формира гняв и негодувание, които задвижват болестта още по-дълбоко в него.

Разумният, позитивен ум поражда спокойни и добри мисли, формира психическата нагласа за действие по отстраняване на болестта, търси  причините и средствата за преодоляването ѝ. Ако искате да сте щастливи в живота, говорете добре за себе си и за другите хора и колкото по-възвишена е мисълта, толкова по-силна е енергията. За да постигнете нещо, по-често и по-подробно си представяйте, че то вече съществува, според което мислете и действате. След като промените съзнанието си, освободени от страха, осъждането и обидата, ще се превърнете в съвсем различен човек, ще познаете чувството на радост, любов, преди всичко към себе си и света около вас, и най-важното - ще се избавите от болестите, ще промените мирогледа си и ще направите живота си много по-свободен и независим.

Страхът - е блокиране, изключване на имунната защита на организма, което прави болестта ви нелечима.

Страхът - е социално, психологическо, екологично и друго напрежение, създадено от социалната система, както вътре,в страната, така и извън нея, което поражда несигурност и невъзможност да се реализираш като личност.

Страхът - е ревност, омраза, гняв, които, подобно на ръждата, разяждат душата чрез тъмни енергийни "съсиреци", създаващи непоносими условия за живот.

Страхът - е тревожното, негативно очакване на дадено събитие, което привлича ситуацията и я реализира по негативен начин (страх от заболяване - разболяваме се, страх от загуба - губим и т.н.).

Страхът - е свръхпротективна, прекомерна грижа за децата, която възпитава "лесен" поглед към живота и впоследствие ги превръща в безкористни, егоистични същества, за които консуматорството надделява над духовността.

Страхът - е излишна, прекомерна грижа за децата, която възпитава в тях "лесен" поглед към живота и впоследствие ги превръща в безкористни, егоистични същества, за които консуматорството надделява над духовността.

Страхът - е ровене в миналото, което не може да бъде върнато, той е изплакване на чуждото пране, когато собственото не блести от чистота.

Страхът - е пътят на най-малкото съпротивление и поражда робска зависимост, при която човешките ценности - достойнство, уважение и т.н. - се заменят със съмнителни заместители (алкохол, наркотици и т.н.), които разяждат душата и тялото.

Боже, дай ми разум и спокойствие да приема това, което не мога да променя, смелост да променя това, което мога, и мъдрост да различавам едното от другото - първите думи от Молитвата за душевен мир.

Значението на първите думи от Молитвата за душевен мир е следното:

1) Приемете това, което не можете да промените;

 

2) Променете това, което можете да промените, да го поправете;

3) Да можете да правите разлика между това, което можете да промените, и това, което не можете да промените (с което можете само да се примирите).

Ракът е болест на духа. Не го измисляйте за себе си.

Страхът е рожба на тъмните сили. Той ни се внушава още от детството и от раждането до гроба ни управляват със страха. Страхът е създал робство у хората, Той ги съпътства през целия им живот. Само тези, които са убили страха в себе си, знаят цената на свободния живот. Страхът разрушава нервите ни, парализира волята ни. И през целия си живот му отдаваме почит със страдание, мизерия и болка. Откъде идва демоничният страх? От душевна слепота, от неразбиране на законите на Небето, ние ги пазим от умовете си. И като отхвърляме Ефирния свят, прекъсваме връзките на Вселената,......

Колкото и клиширано да звучи, животът е борба за съществуване. И животът, въпреки всичко, е красив, само че го осъзнаваме, когато вече е твърде късно.

Стресът играе особена роля за развитието на рака. Откриването на стресовата реакция на организма от канадския физиолог Г. Селие (1930 г.) се смята за едно от най-важните в медицината. Стресът и стресовата реакция са общи термини, описващи състоянието на организма, неговата реакция на извънредна ситуация или екстремно въздействие.

Всяко екстремно излагане, според Селие, предизвиква етапни промени в организма, описани като общ адаптационен синдром.
-следва-

 




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: powersport
Категория: Спорт
Прочетен: 126371
Постинги: 106
Коментари: 20
Гласове: 223
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930